Un homenatge al cinema italià clàssic, la proposta d'aquesta setmana del Cicle de Cinema d'Autor


  • Comparteix:

La pel·lícula se situa als anys setanta i a l'actualitat / Font: Cinesa.es

La pel·lícula se situa als anys setanta i a l'actualitat / Font: Cinesa.es

El Cicle de Cinema d'Autor porta al públic santcugatenc la italiana 'La prima cosa bella', una pel·lícula que evoca els clàssics del cinema d'aquest país barrejant escenes de comèdia amb situacions dramàtiques. El film, dirigit per Paolo Virzi, es podrà veure aquest dijous a les sales de Cinesa a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit.

La història parla de Bruno, un professor de literatura de Milà que recorda la seva infantesa en la Itàlia dels anys setanta i la difícil relació amb la seva mare. La trama comença a l'estiu del 1971 quan la mare de Bruno guanya inesperadament un concurs popular de bellesa a Livorno. A partir d'aleshores, la relació amb la seva mare es comença a esquerdar. La història arriba als nostres dies, quan la mare del protagonista pateix una malaltia terminal i es retroba amb el seu fill.

El responsable de la tria de les pel·lícules del cicle, l'historiador santcugatenc Àngel Comas, ha puntualitzat que és un film que conté diferents gèneres.

Àngel Comas

Tèoricament és una comèdia però no ho és del tot. Comença així però continua com un melodrama i acaba com un drama.



Després d'una pausa pel pont de la setmana vinent, el Cicle de Cinema d'Autor d'aquest trimestre posa el punt final el tercer dijous de desembre amb la pel·lícula 'A casa per Nadal'. D'origen suec, noruec i alemany, narra la història de diferents personatges que s'entrecreuen en una petita ciutat noruega.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.