Mor Jordi-Pere Cerdà, el darrer poeta d'honor del Festival de Poesia de la ciutat


  • Comparteix:

El poeta Jordi-Pere Cerdà ha mort aquest diumenge a l'edat de 91 anys a Perpinyà, on residia des de 1960. Cerdà va ser el poeta d'honor del Festival de Poesia de Sant Cugat de l'any passat. Al llarg de la seva trajectòria ha recollit diversos premis, entre ells la Creu de Sant Jordi i el premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Jordi-Pere Cerdà era el pseudònim d'Antoni Cayrol, poeta nascut a Sallagossa, Alta Cerdanya, on serà enterrat. Cayrol és l'escriptor més premiat en llengua catalana de la Catalunya Nord. Va ser un dels fundadors del Grup Rossellonès d'Estudis Catalans i col·laborador de diverses revistes científiques i culturals.

Al 1995 va rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, màxima distinció de la literatura catalana, però ja acumulava altres reconeixements. El 1985 havia obtingut el premi Crítica Serra d'Or, el 1989 el Premi de Literatura de la Generalitat de Catalunya, el 1999 el Premi Nacional de Literatura i el 2007 el primer i únic premi obtingut a l'Estat francès, el Prix Méditerranée Roussillon. Fa cinc anys una plataforma cercava suport per proposar-lo com a Premi Nobel de Literatura.

La poetessa santcugatenca Premi Nacional de literatura, Marta Pessarodona, ha elogiat la tasca de Cerdà com a escriptor a la Catalunya Nord, on diu que és més difícil ser poeta català que a l'Estat espanyol. Escoltem Marta Pessarodona.

Marta Pessarodona

Jordi-Pere Cerdà era un referent, una persona d'una intensa activitat.




De la seva banda, l'Ajuntament ha mostrat el seu condol per la pèrdua de l'escriptor i el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat el compromís de Jordi-Pere Cerdà amb la cultura de la Catalunya Nord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.