Gerard Vergés, poeta d'honor del proper Festival de Poesia


  • Comparteix:

Gerard Vergés és també escriptor i farmacèutic

Gerard Vergés és també escriptor i farmacèutic

Gerard Vergés és el poeta d'honor de l'11è Festival de Poesia de Sant Cugat que se celebrarà del tercer al quart diumenge d'octubre. La inauguració del festival tindrà lloc al Teatre-Auditori de la mà d'un homenatge al mateix Vergés a càrrec de Montse Castellà i la Factoria Mascaró, responsables del muntatge 'Lo meu poble', i un recital de poemes amb veu de l'actor santcugatenc Jordi Bosch.

Després de figures com Josep Palau i Fabre, Joan Vergés i el recentment desaparegut Jordi Pere Cerdà, enguany el Festival de Poesia de Sant Cugat tindrà com a poeta d'honor l'escriptor, farmacèutic i professor universitari, Gerard Vergés.

El Teatre-Auditori serà l'escenari de l'acte inaugural amb la representació del muntatge 'Lo meu poble', amb Montse Castellà i Factoria Mascaró, i un recital de poemes de Vergés a càrrec de l'intèrpret santcugatenc Jordi Bosch.

Vergés, nascut a Tortosa fa 80 anys, és premi Carles Riba de poesia amb el seu primer recull de versos, 'L'ombra rogenca de la lloba', de 1981. Des de llavors, Vergés només ha publicat tres poemaris més: 'Long play per a una ànima trista', 'Lliri entre cards' i 'La insostenible lleugeresa del vers'.

El poeta tortosí també ha publicat diversos assajos i entre els seus reconeixements destaquen la Creu de Sant Jordi, el Premi de la Crítica Serra d'Or i la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa.

La setmana poètica es desenvoluparà entre el tercer i quart diumenge del mes vinent amb un programa d'actes que es repartirà per diferents espais de la ciutat. La programació del festival poètic es podrà consultar a partir del primer diumenge d'octubre al web Poesia.santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.