La segona jornada de Patrimoni Viu continua descobrint els mercats als santcugatencs


  • Comparteix:

Cartell de la proposta

Cartell de la proposta

Patrimoni Viu torna a omplir els carrers de la ciutat d'activitats durant tot aquest dissabte per conèixer les fires i mercats tradicionals. El Mercat de Pagès engegarà una jornada que s'allargarà fins a la nit i oferirà jocs, balls, tallers i xerrades pensades perquè els santcugatencs en gaudeixin en família. Les activitats es reparteixen entre la plaça de Sant Pere, el carrer Major i la plaça d'Octavià.

Mira el reportatge del Mercat Pere San a Cugat tv

A partir de les nou del matí el Mercat de Pagès s'instal·larà a la plaça de Sant Pere i a més d'oferir una gran diversitat de productes comptarà amb la participació de Mira-sol Teatre. A les deu del matí, i fins a les vuit del vespre, la plaça de l'Om acollirà una fira de productes artesans. A més, en aquest emplaçament durant el matí s'hi faran tallers dedicats a la Fira de Portadores que finalitzaran amb l'actuació de Jordi Tonietti que interpretarà cançons dedicades al mercat a les dotze del migdia.

A la mateixa hora al Museu tindrà lloc la xerrada 'La fira i el mercat al Sant Cugat medieval' a càrrec de la historiadora i educadora del Museu de Sant Cugat, Mercè Andrés.

El director del Museu, Lluís Campins, ha resumit d'aquesta manera l'esperit de les jornades. Són declaracions d'arxiu.

Lluís Campins

L'objectiu és popularitzar aquests trets de la identitat santcugatenca a través d'una excusa temàtica.




Les activitats es reemprendran a les cinc de la tarda entre la plaça de Pere San i el carrer Major amb una xocolatada i l'actuació dels Bastoners de Sant Cugat. Les propostes continuen a les sis amb 'Pintem el Mercat' on es lliuraran els premis del concurs d'art per a escoles de la ciutat. Seguidament, el grup de dansa Mediterrània ensenyarà a ballar la masovera als assistents. A les set una visita guiada descobrirà les interioritats del mercat de Pere San. A dos quarts de vuit, el grup Mediterrània tornarà a prendre el protagonisme amb una dansa dedicada a les fires. La música ocuparà tota l'atenció fins al final de la jornada, primer amb l'actuació de la Coral la Lira a partir de les vuit del vespre que continuarà amb un aplec amenitzat pel grup Trilla.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.