Ferran Pontón crea l'editorial Pasado y presente


  • Comparteix:

Ferran Ponton propietari del Celler de Llibres

Ferran Ponton propietari del Celler de Llibres

El propietari del Celler de Llibres, Ferran Pontón, funda l'editorial Pasado y presente, conjuntament amb el seu pare i el seu germà. La nova editorial es vol centrar en llibres de divulgació científica, d'història i filosofia del pensament.

Ferran Pontón és fill de Gonzalo Pontón, creador de l'editorial Crítica, que va tancar el 2009. Ara, Pontón s'uneix al seu pare i al seu germà per donar llum a la nova editorial Pasado y presente.

El propietari del Celler de llibres ha dit que l'editorial vol donar a conèixer autors poc coneguts i posar al dia altres com Noam Chomsky, amb noves referències bibliogràfiques. Ferran Pontón ha explicat en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' quin és l'esperit de la nova editorial.

Ferran Pontón

La idea és aportar eines per poder jutjar millor el present i si es pot evitar errors de futur entenent els fets del passat.


L'editorial no espera treure moltes novetats cada any perquè vol que l'edició sigui impecable. En el seu primer any, Pasado y presente treurà cinc llibres, tots relacionats amb la història passada o present. El primer llibre és 'Lepanto' d'Alessando Barbero que relata com si fos un thriller aquesta batalla històrica. El segon llibre és 'La historia oculta de los Estados Unidos' escrit pel director de cine Oliver Stone i l'historiador paquistanès Tariq Ali.

L'editorial també publicarà 'La era Obama' amb la qual Noam Chomsky analitza l'escalada a la Casa Blanca i una part del mandat de l'actual president nord-americà. Pasado y presente publicarà per primera vegada a l'Estat espanyol 'El tratado de la barbarie de los pueblos civilizados' de Denis Diderot.

L'últim llibre que publicarà la nova editorial serà 'Por el bien del imperio', que explica detalladament el període històric des del final de la segona guerra mundial fins a l'actualitat. Aquest darrer llibre ha estat escrit per Josep Fontana, un dels autors que havia treballat a l'editorial Crítica amb Gonzalo Pontón.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.