Oriol Broggi i Lluís Soler tornen al Teatre-Auditori amb 'Luces de Bohemia'


  • Comparteix:

Alguns dels actors de 'Luces de Bohemia' / font:Teatre-Auditori

Alguns dels actors de 'Luces de Bohemia' / font:Teatre-Auditori

'Luces de Bohemia' arriba aquest divendres al Teatre-Auditori a les deu de la nit. El seu director, Oriol Broggi, torna a Sant Cugat per primer cop aquest 2011, després d'haver presentat a finals de l'any passat l'obra 'Natale in casa Cupiello'. En aquest cas porta a escena la cèlebre obra de Valle-Inclán, publicada l'any 1924. L'espectacle dura gairebé dues hores sense intermedi.

L'autor fa una crítica contundent de la societat espanyola de principis del segle XX, a la qual acusa de no donar cabuda ni als genis ni als treballadors. L'obra vol fer una denúncia de la decadència que vivia Espanya durant l'època en la qual va viure l'autor i descriu la seva població com a 'canalla' i 'plena d'infàmia'. Valle-Inclán també va voler posar de manifest en el text que el poble espanyol resultava 'ridícul' per als estrangers.

El repartiment de l'obra, estrenada al festival Grec d'enguany, està encapçalat per l'actor Lluís Soler, que ha valorat l'obra com la millor del teatre espanyol. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Soler

És la primera companyia que la fa en català, cosa que és un honor perquè la considero la millor obra de la dramatúrgia espanyola.




Soler també ha destacat que l'obra es podria traslladar al context històric actual.

Lluís Soler

És com si hagués estat escrita ahir, es nota molt que té una gran contemporaneïtat.




Xavier Boada, Màrcia Cisteró i Manel Dueso són alguns dels actors que també pujaran a l'escenari del Teatre-Auditori aquest divendres a l'obra 'Luces de Bohemia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.