La primera conferència de l'Ateneu sobre l'Amèrica Llatina reivindica els escriptors homosexuals


  • Comparteix:

La xerrada ha ressaltat el valor de la literatura llatinoamericana

La xerrada ha ressaltat el valor de la literatura llatinoamericana

Destacar el valor dels escriptors gais llatinoamericans com a element trencador respecte els convencionalismes dels autors del primer món. Aquest ha estat el missatge principal de la xerrada del cicle sobre Amèrica Llatina que ha organitzat l'Ateneu per donar a conèixer conflictes socioculturals d'aquesta regió.

El ponent de la conferència, l'advocat Diego Falconí, ha destacat l'aportació dels escriptors homosexuals a l'hora de desmuntar el model d'individu que impera entre els escriptors europeus i nordamericans. Falconí ha posat l'exemple de Jaime Bayly i Fernando Vallejo, dos escriptors llatinoamericans que van trencar amb el model de llenguatge vigent.

Diego Falconí

Intenten trobar una altra manera de parlar, emprant un llenguatge popular i barrejant llengües indígenes amb el castellà i l'anglès.




La propera conferència sobre l'Amèrica Llatina serà el proper dimarts a dos quarts de vuit del vespre i abordarà la figura de l'autora argentina Nora Strejilevich.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.