'Visca els Nuvis' toca la sensibilitat dels espectadors per la seva comicitat i tendresa

Joan Pera i Amparo Moreno han demostrat gran complicitat dalt l'escenari

Cultura

Publicat el 16/oct/11 per Anna Berenguer

Joan Pera i Amparo Moreno s'han guanyat el favor del públic del Teatre-Auditori amb la comèdia 'Visca els Nuvis' de l'holandès Jan Hartog. Comicitat i tendresa ha estat la combinació que s'ha guanyat el favor dels prop de 700 espectadors. Amb el teló de fons de la Barcelona de principis del segle passat, els assistents s'han submergit aquest diumenge en els daltabaixos d'un matrimoni particular, que han despullat sobre l'escenari 50 anys de vida.

Mira l'espectacle a Cugat tv

Una de les parelles més estimades pel públic català ha tornat a compartir protagonisme sota el mateix teló amb l'última obra de Miquel Górriz. Una adaptació d'una comèdia que triomfa a Brodway i a mig món, però, que és poc coneguda a l'escena catalana. La versió de 'Visca els nuvis', que es va estrenar el gener al Teatre Condal de Barcelona, ha substituït la Viena del segle XIX per la Barcelona de principis de segle. Així, darrere les discussions i els riures, els espectadors han vist passar des de la Setmana Tràgica fins la postguerra.

Segons l'actriu Amparo Moreno, aquests fets històrics apropen més l'espectador a l'obra, tot i que la història només es presenta com una excusa.

Amparo Moreno

En aquesta comèdia hi ha història, però, el fil argumental gira sobre la vida de la parella.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els assistents, testimonis directes dels 50 anys d'aquesta parella, han quedat atrapats per la comicitat i tendresa dels agredolços sabors d'un camí junts. Una història coneguda pel gruix del públic.

Públic

Em fan riure molt. / L'obra té un fons amarg. / M'han meravellat els actors i també el sentit de l'argument.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per primera vegada, l'equipament municipal ha posat en marxa el servei de ludoteca durant la representació. Una iniciativa que, a partir d'aquesta setmana, entrarà en funcionament tots els diumenges.