Vergés: 'La literatura com a ofici és molt díficil avui dia'


Temes relacionats

Un emotiu homenatge a Vergés arrenca l'11è Festival de Poesia (16/oct/11)


  • Comparteix:

El poeta d'honor del Festival de Poesia de Sant Cugat, el tortosí Gerard Vergés, considera que actualment és molt difícil viure professionalment de la literatura. En una entrevista a Cugat.cat, l'artista creu que només uns pocs tindran aquest privilegi entre les noves generacions d'escriptors. El poeta també afegeix que, tot i els moments de crisi econòmica, cal continuar apostant per la cultura.

Vergés considera cabdal que les administracions creguin en l'art per tal de remuntar la situació, i no pensa que la cultura hagi de pagar el preu de viure una conjuntura econòmica desfavorable. Tot i això, el poeta reconeix que els joves d'avui ho tenen complicat per introduir-se en el món literari professional i que és més senzill escriure per afició.

Gerard Vergés

Un entre mil pot assolir l'èxit. La resta haurà de picar pedra. Per guanyar-se la vida no ho veig gens fàcil.


Segons Vergés, molts escriptors busquen la fama escrivint el mínim possible i sense dedicar el temps necessari a una obra. En aquest sentit, el poeta ha confessat que li agrada madurar molt els seus poemes abans de publicar-los. De fet, el tortosí ha revelat que en els propers mesos publicarà un nou recull de poemes que tindrà versió castellana i anglesa.

L'artista ha desvelat quina serà la temàtica de la nova obra.

Gerard Vergés

És un llibre de poesia que parla de Geronimus Bosch i el seu famós tríptic del cel i l'infern, entre d'altres.



Fill d'una família de farmacèutics, Vergés va continuar el negoci però això no el va privar, durant els seus anys a l'escola, de descobrir la seva afició per la literatura. Uns anys més tard, en plena dictadura franquista, va fundar la revista literària 'Géminis' i va patir la censura del règim. El reconeixement literari li va arribar a principis dels anys vuitanta, quan va guanyar el premi Carles Riba de poesia per 'L'ombra rogenca de la lloba'. Sobre aquesta obra, Vergés ha comentat que va ser un punt de maduració en la seva carrera com a poeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.