Xavier Tor serà el nou abat Biure de 'Pedra i sang'


  • Comparteix:

Xavier Tor, en imatge d'arxiu, substitueix Jaume Pla en el paper d'abat de Biure

Xavier Tor, en imatge d'arxiu, substitueix Jaume Pla en el paper d'abat de Biure

L'actor santcugatenc Xavier Tor serà la nova cara de l'abat Biure en l'edició d'enguany de 'Pedra i sang'. Tor substitueix Jaume Pla, que ha interpretat fins ara l'abat santcugatenc del text de Josep Maria Jaumà. La direcció de l'obra encara té pendent la selecció dels actors que assumiran els papers de Berenguer de Saltells i el monjo hortolà, encarnats des del principi de l'obra per Joan Berlanga i Joan Fàbregas.

A la darrera edició de 'Pedra i sang' va anunciar-se que els actors protagonistes de l'obra, Jaume Pla i Joan Berlanga, no repetirien en els seus papers d'abat Arnau de Biure i del noble cerdanyolenc Berenguer de Saltells. A aquesta notícia també se sumava l'adéu de Joan Fàbregas, que interpretava el monjo hortolà.

La directora de 'Pedra i sang', Dolors Vilarasau, ja ha trobat substitut per un dels papers principals, arran dels càstings que està fent la companyia de teatre. Xavier Tor, que fins ara interpretava el paper de l'advocat Çarovira, serà a partir d'aquest Nadal el nou abat de Biure.

Dolors Vilarasau

El personatge de l'abat de Biure el farà Xavier Tor. Per Berenguer de Saltells encara estem fent uns càstings.



D'altra banda, ja ha acabat el càsting per formar part del cor de l'obra i que acollirà una vintena de veus. Un total de 24 persones han participat en els dos dies de proves de selecció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.