El poeta Miquel Descolt acosta la poesia als més petits de Sant Cugat


  • Comparteix:

El poeta ha seduït la canalla amb els seus poemes

El poeta ha seduït la canalla amb els seus poemes

El poeta Miquel Desclot ha fet una lectura de poemes infantils davant una quinzena de nens i nenes a la llibreria l'Amic Imaginari. Les endevinalles en forma de poemes han fet de la lectura una activitat interactiva entre nens i poeta que també ha entusiasmat als pares assistents.

Miquel Desclot ha deixat bocabadats petits i grans amb la seva lectura de poemes infantils. L'escriptor, que va començar la seva trajectòria literària el 1971, es va iniciar en la literatura infantil quan va nèixer la seva primera filla, a qui va dedicat un dels llibres de poesia que més ha agradat al públic. "El bestiolari de la Clara" és un recull de poemes i d'endevinalles sobre animals. Escoltem-ne un fragment.

Miquel Desclot

Dos rejarrecs punxents i dos pedres fosques. Quatre trip-traps valents i un ventador de mosques


Els pares que han portat els seus fills a escoltar la poesia de Miquel Desclot també han disfrutat com canalla amb les endevinalles del poeta. Albert Servitja, un dels pares assistents, ens explica que la lectura ha estat divertida i molt interessant.

Albert Servitja

Ha estat molt bé i molt adequat per als menuts. Molt interessant, distret i divertit


Desclot, que ha explicat als nens el secret de la música de les paraules, ha assegurat que la poesia no seria un gènere minoritari si tingués més presència a les escoles, ja que els nens són molt receptius als versos orals.

Miquel Desclot

Els nens són molt receptius a la poesia, però els ha d'entrar per les orelles. És la manera que els engrescarà. Si la poesia se sentís més a les escoles no seria minoritària.


La lectura de poesia infantil s'emmarca en el Cicle de poesia a Sant Cugat, que entre el 12 i el 15 de novembre convertirà la nostra ciutat en la capital de la poesia catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.