El descobriment d'un poblat ibèric a Can Sant Joan obre les xerrades d'arqueologia i patrimoni

El director del Museu ha fet un discurs de benvinguda

Cultura

Publicat el 10/nov/11 per Maria Cusó

Conèixer el patrimoni local, fer-ne partícep a la ciutadania i reivindicar el paper dels arqueòlegs avui dia han estat els principals eixos de la primera conferència sobre arqueologia i patrimoni que organitzen el Museu i el Grup d'Estudis Locals (GEL). Els arqueòlegs Òscar Matas i Jordi Roig, ponents de la sessió, han arribat a aquesta conclusió en un debat que ha analitzat els darrers descobriments de les excavacions als paratges de Can Sant Joan i Can Marcet.

La ponència ha explicat els descobriments més rellevants que han donat els més de cinc anys de treball en aquests dos jaciments.

Amb restes que daten des de la prehistòria fins l'època medieval, la datació d'un poblat ibèric a la zona de Sant Cugat és la novetat principal d'aquests estudis. Ho explica l'arqueòleg Òscar Matas en declaracions a Cugat.cat.

Òscar Matas

La novetat més important és la datació d'un poblat ibèric a la zona de Can Sant Joan.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La ponència ha buscat acostar la història de la ciutat als santcugatencs, així com fer-los coneixedors de la tasca arqueològica que s'hi duu a terme. Així ho afirma l'arqueòleg Jordi Roig, a Cugat.cat

Jordi Roig

La finalitat de les xerrades és que la ciutadania sàpiga de l'existència d'aquests jaciments i tingui constància de la seva història.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Amb aquesta xerrada s'inicia el cicle que va tenir la seva darrera trobada el 2006. Les següents cites tindran lloc els dos propers dijous a la sala d'actes del Museu.