El 'Tapís de la Creació' ja ha arribat al Centre de Restauració de Béns Mobles


  • Comparteix:

Imatge del 'Tapís de la Creació' que ha arribat a Valldoreix

Imatge del 'Tapís de la Creació' que ha arribat a Valldoreix

El 'Tapís de la Creació' ja ha arribat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRMBC) ubicat a Valldoreix. La tela, considerada una de les joies del romànic català, ha estat traslladada des de la seva sala d'exposició a la Catedral de Girona entre estrictes mesures de seguretat.

El 'Tapís de la Creació', també anomenat 'de Girona' o 'de Carlemany', és el més important de totes les peces d'art tèxtil romànic que es conserven a Catalunya i representa la figura de Crist creant l'univers i la Terra.

La directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé, ha explicat a Cugat.cat els treballs que s'han de fer a la tela.

Àngels Solé

Alliberar-lo de les tensions i deformacions i treure-li la gran acumulació de pols que conté molts elements contaminants que es mengen la llana.


La directora ha assegurat que el trasllat ha aixecat moltes expectatives perque és una peça que no sortia de Girona des de fa uns 200 anys i que, en els més de 1.000 anys que té, tant sols n'ha sortit un parell de cops. Solé, ha anunciat que el tapís tornarà a la Catedral de Girona al març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.