Camañes fa justícia a 'les grans artistes desconegudes' en una xerrada


  • Comparteix:

Hildegarda de Bingen és una de les moltes artistes sobre les que parla la ponència. /Font:Hildegardadebingen.com

Hildegarda de Bingen és una de les moltes artistes sobre les que parla la ponència. /Font:Hildegardadebingen.com

L'artista i membre de l'associació Firart, Carolina Camañes, ha retut el seu particular homenatge a les dones artistes de tots els temps en una conferència que ha tingut lloc aquest dijous al Museu de Sant Cugat. La ponència ha fet un recorregut històric des de la Grècia clàssica fins a l'actualitat, presentant totes aquelles autores que han contribuït de manera innegable a l'evolució de l'art, però que la història s'ha encarregat de silenciar.

'Algú s'enrecordarà de nosaltres en un futur'. Amb les paraules de la poetessa grega Safo de Lesbos, l'artista Carolina Camañes ha envoltat la ponència 'Les grans artistes desconegudes' que ha tingut lloc aquest dijous al Museu.

Aristarete, Timarete, Olympia i Hildegarda de Bingen són algunes de les moltes artistes que la història, segons Camañes, no ha tingut en consideració pel simple fet de ser dones. Com elles, la filla de Tintoretto, Marietta Robusti, que pintava obres a l'ombra del seu pare; o l'ajudant de Frans Hals, Judith Leyster, que va seguir publicant sota el nom del seu mestre anys després de la mort d'aquest; són algunes de les dones que han centrat la ponència de Carolina Camañes.

'Un acte de justícia', com la mateixa Carolina explica, a unes dones que no han tingut reconeixement fins ara. Ho ha explicat a Cugat.cat

Carolina Camañes

Penso que com jo, hi ha moltes altres dones que volem fer justícia a aquestes dones acallades per la història.




Gairebé una cinquantena de persones s'han aplegat aquest dijous a la sala de conferències del Museu per assistir a la xerrada, organitzada per Firart.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.