El Grup de Teatre de Femarec protagonitza el documental 'Un dia de Glòria'

Actors de Femarec durant un assaig / Font: Femarec.es

Cultura

Publicat el 5/des/11 per Raquel Ligero

El Grup de Teatre Social de Femarec, dirigit per la santcugatenca Glòria Rognoni, protagonitza el documental 'Un dia de Glòria'. El llargmetratge recull la vida de 12 actors que treballen a l'entitat, amb un 80% de la plantilla integrada per persones amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental. D'aquesta manera, l'audiovisual mostra, entre d'altres, com els actors preparen l'estrena del nou espectacle 'El discret encant de la gàbia' i diversos reconeixements com ara el Premi Ciutat de Sant Cugat per a la seva directora.

El documental, que és una producció de Lemure, retrata la rutina laboral dels seus protagonistes a l'entitat Femarec, la seva connexió amb el teatre social, els seus dubtes, il·lusions i nervis fins el dia de l'estrena. Ho explica la directora de l'entitat, Glòria Rognoni.

Glòria Rognoni

Es van interessar pel nostre treball i han fet un seguiment de diversos assajos i dels actors i actrius a àmbit personal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Rognoni ha destacat la importància de fer difusió de projectes d'aquesta mena, que ajuden a sensibilitzar la societat envers les persones amb discapacitat i demostrar que també són capaços de fer moltes coses.

L'estrena del documental tindrà lloc dimarts de la setmana vinent als cinemes Verdi de Barcelona, a un quart de nou del vespre.