La triple exposició 'In memoriam' sobre Grau-Garriga tanca amb un regust agredolç


Temes relacionats

La triple exposició 'In memoriam' sobre Grau-Garriga tanca amb un regust agredolç (11/des/11)

Canals: 'L'exposició sobre Grau-Garriga desperta més interès fora de Sant Cugat' (22/nov/11)

La mostra Grau-Garriga romandrà oberta fins el Nadal (22/set/11)


  • Comparteix:

El museu de Sant Cugat, la Casa Aymat i la Canals Galeria d'Art han tancat aquest diumenge la triple exposició de Josep Grau-Garriga, titulada 'In memoriam'. Els organitzadors han celebrat la bona rebuda que ha tingut la iniciativa en el món cultural del país, el ressò mediàtic que ha tingut i els gairebé 500 visitants d'arreu de Catalunya que han vist les mostres. Tot i això, han lamentat la tímida resposta de la ciutat, ja que només un centenar de santcugatencs ha visitat les exposicions.

L'exposició de la Casa Aymat, que ha rebut la visita d'una vintenta de persones en aquest darrer dia, ha fet un repàs a l'evolució de l'obra de Grau-Garriga sobre tela. A través d'una visita guiada en què han descobert prop de 30 obres de l'artista, els assistents han pogut conèixer la història de Tomàs Aymat i el seu vincle amb Grau-Garriga. Per contra, la Canals Galeria d'Art tenia prevista també una visita guiada per cloure la mostra que no s'ha produït per falta de públic.

El director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, considera que la resposta dels santcugatencs no està a l'alçada de la imatge de ciutat cultural que vol tenir Sant Cugat. La guia de la Casa Aymat, Ona Costas, també ha lamentat la tímida presència de santcugatencs a l'exposició.

Organització

Que un centenar de santcugatencs hagin passat per aquí no demostra el nivell cultural que vol tenir la ciutat . / A mi em sap molt greu que la gent es perdi això.



De la seva banda, la filla de l'artista, Esther Grau, que ha assistit a l'exposició de la Canals Galeria d'Art, ha agraït l'interès de les entitats santcugatenques pel seu pare.

Esther Grau

Coincidint amb la seva pèrdua, ha estat una bona idea que es poguessin exhibir aquests tapissos. Espero que la gent els hagi disfrutat.






Els darrers visitants de la Casa Aymat han explicat les seves impressions sobre la visita.

Visitants

Va ser el meu professor i vaig treballar molt amb ell. / No sabia el seu vincle amb els Estats Units i París. / Era una persona molt integrada al país.






Des de fa gairebé tres mesos, la Casa Aymat ha acollit les obres sobre tela de l'autor, la Canals Galeria d'Art les obres més petites i l'espai del Monestir els tapissos de gran format. L'exposició es traslladarà seguidament a Sant Boi de Llobregat, Vilanova i la Geltrú i Girona, entre d'altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.