La Biblioteca Virtual, un servei que manté les biblioteques sempre obertes


  • Comparteix:

La Diputació de Barcelona posa en marxa la Biblioteca Virtual

La Diputació de Barcelona posa en marxa la Biblioteca Virtual

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa un nou sistema de biblioteques en xarxa, la Biblioteca Virtual. El portal web reuneix la informació de les 208 biblioteques i els nou bibliobusos que comformen la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona.

La pàgina web ofereix un accés continuat, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, a informació de diferents temes, recomanacions dels bibliotecaris, espais de participació dels usuaris, accés a tràmits en línia i un espai personal.

En aquest espai personalitzat, els usuaris poden crear els seus 'prestatges' on desar tota la informació que els interessa. És, doncs, una secció que l'usuari personalitza a la seva manera en funció dels seus interessos.

A més, la web inclou 'prestatges virtuals' dels temes següents: música, cinema, còmics, novel·la, cuina, vins, món laboral, salut, turisme i Any Internacional de la Química. Cada prestatge conté diversos materials dedicats al tema que li correspon: novetats bibliogràfiques, guies de lectura, activitats de les biblioteques i enquestes, entre d'altres. Aquests prestatges estan editats per bibliotecaris de les 208 biblioteques i dels nou bibliobusos de la xarxa.

Els usuaris de la Biblioteca Virtual poden puntuar tots els documents que apareixen a la web i veure les puntuacions que han donat altres usuaris. Properament, està previst organitzar trobades digitals amb autors i fòrums de lectors.

El requisits necessaris per accedir a la Biblioteca Virtual són disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipal i facilitar un correu electrònic. Aquests dos tràmits es poden fer des del portal web.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.