Camerata Sant Cugat homenatja el Nadal en dos concerts que omplen el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la nova Cantata de la formació, enguany dedicada a Maragall

Moment de la presentació de la nova Cantata de la formació, enguany dedicada a Maragall

Les obres de Händel i la figura de Joan Maragall han protagonitzat els tradicionals concerts de Nadal que organitza Camerata Sant Cugat. Les dues actuacions d'aquest diumenge, el concert de la gent gran i la Cantata de Nadal, han presentat una oda a la simbologia de les festes nadalenques, basant-se en una combinació de tradició i modernitat. Els dos concerts han comptat amb la col·laboració d'altres agrupacions com la Camerata coral Sant Cugat del Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), la Coral Polifònica de Tremp, i diversos cors infantils i juvenils de Barcelona, Mollerussa i Solsona.

Reviu el concert a Cugat tv

Camerata Sant Cugat ha portat en un primera funció el tradicional homenatge a la gent gran que des de fa més d'una dècada obre la porta a l'esperit nadalenc al Teatre-Auditori. Un col·lectiu que, segons ha remarcat l'alcaldessa, Mercè Conesa, recull valors necessaris en el context actual.

Mercè Conesa

El vostre testimoni ens és essencial en aquests moments.


La formació ha combinat en tots dos concerts un repertori clàssic en la primera part, marcat per les obres més conegudes de Georg Friedrich Händel, amb un toc més contemporani a la segona part, modernitzant clàssics nadalencs d'Albert Guinovart com 'el noi de la mare' i 'fum, fum, fum'.

En el cas del segon concert, Camerata Sant Cugat ha estrenat una nova Cantata de Nadal basada en la figura del poeta Joan Maragall, destacant l'esperit material i espiritual que combina als seus textos nadalencs. La formació ha volgut commemorar, així, els 150 anys dels naixement del poeta i el centenari de la seva mort.

El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha posat de relleu el missatge que es desprén dels textos de Maragall.

Xavier Baulies

Es tracta d'unir la part material que caracteritza el Nadal amb la part espiritual present en aquestes dates.



Tot i que la família del poeta no ha pogut ser present a l'homenatge, un escrit de la néta de Maragall ha agraït la tasca de Camerata Sant Cugat per mantenir viu el record de l'escriptor en aquest any tan assenyalat. Un dels membres de l'agrupació ha llegit el text tot just abans de la presentació de la Cantata. També hi ha hagut paraules de record per a la santcugatenca Núria Seraïma, desapareguda l'agost. Serraïma havia estat directora de la Coral Infantil de l'Escola Pins del Vallès, de la Coral La Pinya i de la Coral Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.