Modest Cuixart i Arnau Puig es retorben a la Canals Galeria d'Art


  • Comparteix:

Modest  Cuixart celebrava a sant Cugat els seus 78 anys.

Modest Cuixart celebrava a sant Cugat els seus 78 anys.

Sant Cugat ha estat l'escenari del retrobament del pintor Modest Cuixart i l'escriptor Arnau Puig, dos dels exponents de 'Dau al set', primer grup de l'avantguarda artística catalana del segle passat. La trobada, celebrada a la galeria Canals, ha servit per presentar les darreres produccions d'aquests artistes caracteritzats pel seu esperit trencador amb l'entorn opressor de la postguerra.

Acabats de complir els 78 anys, Modest Cuixart simbolitza les restes d'un moviment artístic que, sota el nom de 'Dau al set', volia trencar amb les imposicions socials dels anys 40. Aquest esperit es manté viu seixanta anys després i pren cos a Sant Cugat amb la inauguració d'una exposició de l'artista a la Canals Galeria d'Art.

A la sala 1 de l'espai, es poden veure una vintena d'obres que exploten les fonts d'inspiració de Cuixart: la figura, la natura i el paisatge. Elements que han servit al pintor per expressar les seves inquietuds amb més o menys èxit:

Modest Cuixart

El diable de la creació mai es pot explicar


La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, s'ha felicitat perquè la ciutat acolli una mostra de l'expressió artística del grup 'Dau al set'. Solé ha remarcat que l'exposició de Cuixart rescati peces dels seus inicis com artista:

Àngels Solé

És un honor que Sant Cugat aculli una exposició de Cuixart


La vetllada també ha comptat amb la presència d'un altre dels fundadors de 'Dau al set', l'escriptor i filòsof, Arnau Puig. 'Una filosofía de la existencia' és el títol de la darrera manifestació literària del col.lectiu que, segons el propi autor, resumeix a la perfecció les inquietuds de 'Dau al set':

Arnau Puig

Erem un sord de l'entorn que se'ns imposava


'Dau al set. Una filosofía de la existencia' ja es pot trobar a les llibreries, mentre que l'exposició 'Cuixart a Sant Cugat' romandrà a la galeria Canals fins a finals de mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.