El CRBMC restaurarà l'any vinent dues noves peces del romànic català


  • Comparteix:

Exterior del CRBMC

Exterior del CRBMC

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, restaurarà l'any vinent el Crist romànic i una sacra colonial del Museu de la Seu d'Urgell. La primera peça de fusta policromada del segle XII té descamacions i fissures i pateix, a més, deteriorament en la coloració. La segona obra, també de fusta, està afectada pels corcs.

L'entitat Amics de la Seu, encarregada de gestionar aquest museu català, volia restaurar aquestes dues peces i és per això que ha traslladat la seva demanda a la Comissió d'Art Sacre del bisbat de Vic que ha decidit finalment tirar endavant la restauració.

Durant el 2012 està previst que les dues peces arribin a la nostra ciutat perquè el CRBMC se'n faci càrrec dels treballs. El cost anirà a càrrec del departament de Cultura de la Generalitat i de l'entitat lleidatana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.