El Carnaval arriba enguany sumant un dia més al calendari


Temes relacionats

El Carnaval infantil omple Sant Cugat dels personatges preferits dels més menuts ( 6/mar/11)

Pathetic Circus, triomfadors del Carnaval d'enguany amb una representació irònica del món del circ ( 5/mar/11)


  • Comparteix:

Ball de gitanes del Carnaval 2010

Ball de gitanes del Carnaval 2010

El Carnaval tindrà, en aquesta edició, un dia més per omplir de dansa i música els carrers de Sant Cugat. El divendres s'afegeix a la festa pagana més consolidada de la ciutat, que se celebrarà el tercer cap de setmana de febrer amb una activitat per crear una nova beguda santcugatenca i convertir-la en el glop tradicional de les celebracions populars a la ciutat: el 'projecte Xandri'. Tot i que l'organització no ha explicat la temàtica del pregó, asseguren que 'hi haurà castanyes'.

El Carnaval santcugatenc és ja una festa consolidada que se celebra des de fa 10 anys a la ciutat, i la prova resideix en la gran participació i implicació de la gent des de la primera edició. Com a novetat, la festa enguany s'amplia un dia en el calendari i es concentrarà en el tercer cap de setmana de febrer, inclòs divendres.

Per iniciar la festa, el divendres s'ha organitzat una activitat que servirà per tancar el 'projecte Xandri'. Xavi Manyoses, membre de la Comissió de Carnaval, explica en què consistirà aquesta activitat.

Xavi Manyoses

L'acte serà un concurs de les cinc propostes finalistes d'aquesta beguda. La idea és que 'el Xandri' sigui la nova beguda santcugatenca.


No obstant això, el gruix de les activitats es manté durant el dissabte, amb la cercavila de gitanes, el pregó i el ball de gitanes, un dinar popular, el concurs de comparses, el 'cercataques' i el ball de Carnaval, que enguany començarà una hora abans, a les deu de la nit, per aconseguir captar més públic. Diumenge, un any més, es mantenen les activitats del Carnaval infantil.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és que la Promotora de Festes Locals (Profeslo), que s'ha encarregat de l'organització del Carnaval durant els darrers anys, ha cedit la batuta a altres entitats de la ciutat perquè participin en l'organització de l'esdeveniment.

Xavi Manyoses

Aquest any, s'ha constituït una Comissió de Carnaval, que conjuntament amb la Comissió de Gitanes hem organitzat el Carnaval.





Un any més, el Gall del Monestir serà el pregoner. L'organització, però, no ha volgut desvetllar quin serà el tema d'enguany, tot i que ha assegurat que 'hi haurà castanyes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.