L'ANC acull des d'avui l'homenatge al pare Miquel Batllori en forma de ponències


  • Comparteix:

Batllori va morir el 9 de febrer al Centre Borja.

Batllori va morir el 9 de febrer al Centre Borja.

Analitzar el llegat cultural, històric i religiós de Miquel Batllori és l'objectiu de l'homenatge que es ret a partir avui al desaparegut jesuïta a l'Arxiu Nacional de Catalunya. La Comissió Ciutadana Pare Miquel Batllori ha organitzat un cicle de conferències que permetrà als santcugatencs aprofundir en la figura de Batllori.

La Comissió Ciutadana Miquel Batllori està formada pels Amics de la Unesco, l'Ajuntament, el grup d'Estudis Locals, l'Arxiu Nacional i el Centre Borja. Les xerrades, que es faran els dijous d'aquest mes, començaran amb una anàlisi de la vessant historiadora, humanista i jesuïta de Batllori.

La sessió inaugural començarà a les 8 del vespre. Les següents ponències tractaran la condició universal del desaparegut historiador i l'aportació que va fer al món de la cultura. Balada també ha comentat que està convençut de l'èxit d'aquestes sessions, donada la gran notorietat del pare Batllori:

Francesc Balada

La primera conferència anirà a càrrec del jesuita Josep Mª


El director de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Josep Mª Sans Travé, serà l'encarregat de moderar la taula rodona que clourà el cicle. L'acte de cloenda comptarà amb les ponències d'Agustí Alcoberro i el Pare Antoni Blanch.

El pare Miquel Batllori va morir el 9 de febrer al Centre Borja de Sant Cugat, on va residir els últims 2 anys de la seva vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.