Xavier Bosch presenta 'Homes d'honor' al programa 'Protagonistes'


Temes relacionats

Xavier Bosch presenta 'Homes d'honor' al programa 'Protagonistes' (29/gen/12)


  • Comparteix:

Xavier Bosch

Xavier Bosch

El periodista santcugatenc Xavier Bosch, que aposta novament pel personatge de Dani Santana com a fil conductor de la recent publicada novel·la 'Homes d'honor', critica la deficiència del codi penal espanyol, que permet que la mafia estigui instal·lada a Barcelona i 'passi desapercebuda'. L'obra és un reflex de la capital, on s'investiga, a banda d'aquest tipus d'organitzacions criminals, l'incendi del Liceu i el passat ocult del pare de l'alcalde del municipi, tres temes que 'apassionen' el protagonista. El periodisme d'investigació és el rerefons de la novel·la, sobre el qual Bosch ha reflexionat al programa 'Protagonistes' de Cugat tv. Mira l'entrevista a Xavier Bosch al 'Protagonistes'

Xavier Bosch ha traslladat els lectors, amb la nova novel·la, a la realitat actual de la ciutat de Barcelona, rescatant temes com les causes de l'incendi del Liceu, un passat ocult del pare de l'alcalde barceloní i la ubicació de la màfia siciliana a la ciutat. En aquest sentit, l'autor ha subratllat que la màfia està molt instal·lada a Barcelona, en part, a causa del deficient codi penal que no actua amb contundència contra aquestes organitzacions.

Xavier Bosch

La màfia la tenim instal·lada a casa nostra, perquè viuen amb un codi penal deficient i s'adapten amb facilitat.


Investigacions que, a la novel·la, transcorren al voltant del periodista Dani Santana, que aquesta vegada dirigeix i presenta un programa d'entrevistes en profunditat per a televisió. Precisament, el sector periodístic i de la comunicació és l'embolcall de l'argument del llibre, sobre el qual Bosch ha reflexionat al programa 'Protagonistes' de Cugat tv. Tal com ha destacat el periodista resident a Sant Cugat, 'afortunadament' el sector a Catalunya gaudeix de prou llibertat com per poder explicar moltes coses i ha destacat que el periodista ha de treballar per mantenir aquest compromís amb els espectadors.

Xavier Bosch

Podem explicar moltes coses. En la mesura que els interessos dels amos dels mitjans i del poder conflueixen, els periodistes són els periodistes. Però no ens hem de rendir i mantenir el nostre compromís.



El periodista ha aprofitat el programa per assegurar que no se sent 'pressionat, coaccionat, ni neutralitzat' pel requeriment notarial que va presentar fa poc més d'una setmana el cap de llista de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, on li reclamava una rectificació arran d'una entrevista al programa Àgora de TV3.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.