Soler torna viva la paraula de Verdaguer en un exercici únic de recitació


  • Comparteix:

Lluís Soler ha estat acompanyat per Eduard Iniesta

Lluís Soler ha estat acompanyat per Eduard Iniesta

L'actor Lluís Soler i el músic Eduard Iniesta han transcendit la paraula de Jacint Verdaguer amb 'Canigó'. El muntatge ha delectat les oïdes dels espectadors en un exercici únic de recitació i interpretació. L'espectacle, adaptat pel mateix Soler, s'ha vist aquest diumenge al Teatre-Auditori. Reviu l'espectacle a Cugat tv

'Canigó' és un dels textos literaris més reconeguts de l'imaginari català. Escrit fa 125 anys, el poema èpic rescata conceptes com ara l'amor i la pàtria. Les evocadores paraules de Verdaguer, però, han deixat el paper i s'han posat en boca de Lluís Soler. L'actor ha sabut sumar forma i contingut a uns versos rics que han fet les delícies del públic.

Els espectadors s'han deixat portar per la música sorgida de la interpretació de Soler i les notes d'Eduard Iniesta, que ha creat ambients sonors capaços de fusionar-se amb la paraula.

Públic

El Soler és fantàstic. / Trobo que és un gran mèrit. / He gaudit molt, ha estat meravellós.


En aquesta ocasió, Soler ha adaptat la dramatúrgia per apropar-la al públic reduint els més de 4.000 versos del poema fins reconvertir-lo en un muntatge de poc més d'una hora de durada.

Lluís Soler ha explicat quin és el secret perquè el text arribi a tot tipus de públic.

Lluís Soler

L'efecte que produeix és escoltar. Alguns gaudeixen pel text, altres pels paisatges i, d'altres, per la música.




Amb aquest ja són tres els espectacles en què han col·laborat músic i actor. Uns 300 espectadors han tastat aquest exercici únic capaç de tornar viva la paraula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.