El Premi de Pintura de Petit Format Opel Autocugat passa a ser biennal


  • Comparteix:

Edició anterior del premi

Edició anterior del premi

Els responsables del concurs de Pintura de Petit Format Opel Autocugat han decidit que el certamen se celebri cada dos anys per esquivar els efectes de la crisi i mantenir el nivell de la convocatòria. La intenció és que el concurs torni a celebrar-se un cop a l'any una vegada la situació econòmica ho faci possible.

Opel Autocugat ha estat el principal patrocinador d'aquesta iniciativa des de la posada en funcionament al 2005 i l'impacte de la crisi al sector de l'automòbil fa que no pugui mantenir les aportacions com fins ara.

Els premis reconeixen amb 12.000 euros el guanyador de cada edició i, a més, atorga una beca d'Estudis Autocugat dotada amb 2.000 euros. Recentment, s'han incorporat també noves categories com homenatjar la trajectòria d'artistes ja consolidats i la menció al Millor Artista Estranger. Això situa el concurs entre els més importants en pintura de tot l'Estat espanyol, segons el director de la proposta, Lluís Ribas. El també galerista i pintor explica els motius d'aquesta decisió a Cugat.cat.

Lluís Ribas

No volíem rebaixar la qualitat del premi. Per això, hem decidit fer-lo biennal i mantenir el prestigi.




La intenció dels organitzadors és que al 2013 hi hagi una nova convocatòria del concurs mantenint i, si és possible, incrementant els premis i el prestigi del certamen. Ribas assenyala que, a banda dels premis, una iniciativa d'aquestes característiques comporta importants despeses.

Lluís Ribas

El moviment i les despeses que genera són molt importants. Jo vaig insisitir que no podíem descafeinar la iniciativa.




La 6a edició dels Premis de Pintura de Petit Format Opel Autocugat va lliurar el guardó a la Trajectòria Artística Autocugat al pintor i escultor Josep Maria Subirachs. Paral·lelament, el 6è Premi va ser per a l'obra d'Iban Navarro amb 12.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.