Mor Antoni Tàpies, vinculat a l'Escola Catalana del Tapís


  • Comparteix:

Antoni Tàpies ha mort aquest dilluns

Antoni Tàpies ha mort aquest dilluns

L'artista Antoni Tàpies ha mort aquest dilluns a l'edat de 88 anys. Tàpies va estar vinculat a l'Escola Catalana del Tapís, com un dels grans creadors juntament amb Josep Grau-Garriga. El galerista Josep Canals ha destacat la influència de l'art tèxtil en la seva primera etapa i la presència de l'artista durant l'època de la renovació del tapís contemporani a l'Estat espanyol.

Segons Canals, Antoni Tàpies va elaborar els seus primers tapissos a la Casa Aymat i va mostrar un elevat compromís amb el món de l'art, però no només amb la pintura, sinó també amb la ceràmica i el tapís.

Josep Canals

La seva pintura ha estat influïda pel fet d'haver tocat el teixit, durant el seu pas per l'Escola Catalana del Tapís.


El galerista santcugatenc ha destacat que Tàpies va ser un gran creador, que va mostrar la seva vessant més catalanista durant l'època en què va crear la seva obra a la ciutat, participant en l'Escola Catalana del Tapís.

A més, ha recordat que la Canals Galeria d'Art va exposar la mostra 'Del Blanc al Negre' on el desaparegut artista, Antoni Tàpies, hi mostrava part de la seva obra. Juntament amb ell, la mostra incorporava també l'obra de Sergi Barnils, Carles Delclaux, Jaume Muxart i Maria Assumpció Raventós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.