La nova Compañía Nacional de Danza debuta a Sant Cugat aquest cap de setmana


  • Comparteix:

El director José Carlos Martínez

El director José Carlos Martínez

Sant Cugat serà la primera ciutat catalana que podrà veure el nou rumb que ha emprès la Compañía Nacional de Danza (CND) amb el seu nou director, el murcià José Carlos Martínez. En una trobada amb la premsa que ha tingut lloc aquest dilluns a Barcelona, Martínez ha assegurat que vol incorporar més amplitud de mires a la companyia i introduir-la en nous estils de dansa sense oblidar el passat més clàssic de la companyia. La Compañía Nacional de Danza arriba aquest cap de setmana al Teatre-Auditori amb dues funcions.

El públic del Teatre-Auditori serà el primer de tot Catalunya que podrà veure en acció l'agrupació dansaire després de la incorporació del seu nou director, José Carlos Martínez, el setembre passat. La companyia oferirà dos concerts aquest cap de setmana, un dissabte i un altre diumenge, en què presentaran tres noves coreografies, 'Artifact II', 'In Transit' i 'Walking Mad'.

Sobre aquestes peces, Martínez ha comentat que representen el nou camí que ha pres la companyia, que barreja classicisme i avantguarda.

José Carlos Martínez

Aquestes coreografies representen el que serà la Compañia Nacional de Danza en el futur.




Martínez ha comentat que són tres peces molt diferents entre sí, però que representen nous reptes per als ballarins. Per exemple, a 'Artifact II', una coreografia de teatralitat extrema segons Martínez, els ballarins afronten la novetat de portar sabates de punta.

Martínez ha pres el relleu a Nacho Duato, coreògraf que va encapçalar la companyia durant 20 anys, des de 1990 fins a l'estiu de 2010. El nou director ha explicat que li agradaria poder representar alguna coreografia del seu predecessor, cosa que ara mateix no pot fer perquè Duato ho va prohibir en abandonar la companyia.

José Carlos Martínez

En el futur m'agradaria comptar amb alguna peça de Nacho Duato perquè forma part de la història de la companyia.




A més de les dues representacions, la Compañía Nacional de Danza oferirà un assaig obert al públic dissabte a la tarda i Martínez impartirà una classe magistral de dansa clàssica diumenge al migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.