Escura: 'Les entitats han de fer seves les taules de participació que sorgeixin dels Consells de Cultura'


  • Comparteix:

Xavier Escura a l'estudi de Cugat.cat

Xavier Escura a l'estudi de Cugat.cat

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat el paper que juga la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional i ha assegurat que hauria de ser un dels eixos principals de la taula de participació que sorgeixi del Consell de Cultura, després de l'entrada en vigor del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Ho ha dit en una entrevista al programa 'Tanquem Pinya' de Cugat.cat (91.5 FM), on també ha excusat l'Ajuntament de no aportar més subvencions a les entitats a causa de la crisi econòmica. No obstant això, Escura ha valorat la tasca de vertebració social de les entitats santcugatenques.

Escura s'ha mostrat satisfet per l'estat de la cultura popular i tradicional a Sant Cugat i ha felicitat les entitats per la bona coordinació i per les iniciatives que tiren endavant. En aquest sentit, el regidor de Cultura ha augurat un bon present i futur als col·lectius i ha valorat la tasca de vertebració social i de creació d'identitat que fan les diverses associacions.

Segons Escura, les entitats han de fer seves les taules de participació que sorgeixin dels Consells de Cultura, que seran possibles gràcies al nou ROM, i entendre-les com un ens de reflexió, de proposta i de consulta que, en cap cas, tindran un caràcter vinculant i executiu. A més, ha destacat que seria interessant que la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional hi jugués un paper clau.

Xavier Escura

Espero que a les taules de participació de cultura popular, la Coordinadora participi i marqui els tempos i els debats



Una de les demandes de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat és la manca de reconeixement traslladada en subvencions. En aquest sentit, el regidor de Cultura ha destacat que Sant Cugat és una ciutat petita i que compta amb un pressupost reduït, i més en temps de crisi econòmica.

Xavier Escura

La cultura popular i tradicional és la que queda més preservada de la crisi, perquè som conscients del seu paper.


Des del 'Taquem Pinya' també se'ls ha fet arribar altres inquietuds de les entitats santcugatenques, com ara la manca de resposta de l'Ajuntament o el fet que algunes iniciatives s'hagin quedat en segon terme. En aquest sentit, el regidor ha destacat que el llibret de cultura popular que es volia editar no serà possible, ara, a causa dels costos, però s'ha compromés a estudiar les possibilitats d'incorporar les entitats en els circuits de distribució habituals de l'Ajuntament, si això no suposa una despesa.

Pel que fa a la manca de locals per a les entitats, Escura s'ha justificat dient que no hi ha cap col·lectiu que hagi hagut de deixar de fer activitats per no tenir un lloc on ubicar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.