La Biennal d'Art Contemporani fa una crida als artistes davant la baixa partipació

Una de les obres presentades en l'edició del 2010

Cultura

Publicat el 14/feb/12 per Mikel Vilalta

La 18a edició de la Biennal d'Art Contemporani Català compta amb 50 treballs participants a set dies de tancar-se el període d'inscripcions, una xifra molt per sota de la participació habitual, que sol agrupar 150 propostes. L'organitzador de la iniciativa, el director de la Canals Galeria d'Art, Josep Canals, fa una crida urgent a la participació. Segons ha explicat, el context de crisi i desencís actual no hauria de frenar l'esperit creatiu de les persones i anima a convertir l'edició d'enguany en la Biennal de la il·lusió.

Canals ha recordat que poden participar-hi artistes del món de la fotografia i l'audiovisual, no només de l'escultura i la pintura. L'organitzador ha revelat que de les 50 persones inscrites fins ara només una és de Sant Cugat, i ha fet una crida especial als artistes santcugatencs perquè hi participin ja que a la ciutat viuen joves amb molt de talent.

Canals ha atribuït la baixa participació al clima pessimista que ha generat la crisi econòmica.

Josep Canals

El clima global fa que hi hagi un desencís. Ara hem d'apostar més que mai en la creativitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons el responsable de la Biennal, concursos i festivals com aquest són clau perquè els joves talents mantinguin la il·lusió i la motivació per continuar creant peces artístiques.