L'homenatge al collage d'America Sanchez s'instal·la a l'Escola d'Art i Disseny


  • Comparteix:

Una de les imatges de l'exposició

Una de les imatges de l'exposició

L'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat acull a partir de dilluns vinent la mostra Wood Type blues, un particular homenatge de l'artista i cartellista America Sanchez al món del collage. L'exposició recull 25 obres creades amb fragments de cartells recollits al barri d'Abasto de Buenos Aires. Aquesta exposició, que romandrà oberta fins a l'últim dijous de març, està cedida pel Museu d'Art de Cerdanyola amb motiu del 24è Festival de Blues.

America Sanchez, nom artístic de Juan Carlos Pérez, ha creat al llarg de la seva trajectòria més de 200 cartells. És un dels dissenyadors més prestigiosos del panorama català. Es va establir a Barcelona el 1966 i al llarg dels anys ha esdevingut un dels creadors més influents en aquest àmbit. Sanchez és conegut per ser responsable d'imatges que formen part de la memòria col·lectiva com els logotips de les Olimpíades del 1992, del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i del centenari del Barça, entre d'altres. L'artista és guanyador de sis premis Laus i del Premi Nacional de Disseny el 1992.

Amb Wood Type blues fa servir també cartells per homenatjar el món del collage. El resultat són 25 obres circulars i un audiovisual que es podran veure a l'Escola d'Art i Disseny fins a finals de març.

L'exposició es complementa amb dues activitats docents adreçades a l'alumnat de cicle superior de l'escola santcugatenca. Es tracta d'una lliçó magistral sobre dibuix i una sessió de treball sobre gràfica publicitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.