La Canals acull la presentació d'un llibre sobre la vida d'un monjo atípic a Ruanda


  • Comparteix:

Morell, durant la presentació a la Canals

Morell, durant la presentació a la Canals

La llarga experiència a Ruanda durant la Guerra Civil i el genocidi és l'eix central de 'El sentit d'una vida. Un monjo atípic'. El llibre, que explica les vivències del pare Xavier Morell, escriptor i monjo de Montserrat, ha estat presentat aquest dimecres dins del cicle de berenars que la Canals-Galeria d'Art organitza cada mes.

Narrar les seves vivències a l'Àfrica va ser el motiu que va impulsar Morell a escriure el llibre. El text se centra a relatar el genocidi a Ruanda des d'una visió més humana, explicant les condicions de les persones als hospitals o les presons.

Morell es considera un monjo peculiar que trenca amb la visió que universalment es té dels religiosos. L'escriptor ha explicat com va sorgir la idea d'escriure les seves experiències. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Morell

Van ser els estudiants els qui em van proposar escriure el llibre.



El llibre vol relatar l'experiència africana, que segons l'autor va ser la més dura, però també inclou altres com els seus viatges a Alemanya o el seu treball a Tanzània.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Una trobada molt emotiva la que varem tenir tothom que varem poder gaudir de la presència i testimoni del P.Xavier Morell.Es ben be Tot el Sentit d´una vida la seva. Sobretot com a Testimoni de les atrocitats de la guerra que va viure tant aprop a Rwanda.

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 23/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.