Els llibreters analitzen el futur del sector amb les noves tecnologies


  • Comparteix:

El llibre digital ja ha començat a canviar els hàbits de consum / Font: Dani Codina

El llibre digital ja ha començat a canviar els hàbits de consum / Font: Dani Codina

El llibre digital pot fer que els llibreters es converteixin en recomanadors d'obres als lectors. Aquesta és una de les conclusions d'alguns llibreters de la ciutat a l'emergència dels lectors digitals i les descàrregues directes de llibres a través de la xarxa. En aquesta nova tasca, les xarxes socials poden ser clau per resituar la figura de l'antic venedor de llibres i donar-li visibilitat i viabilitat.

La responsable de la llibreria Mythos, Esther Gorchs, ha explicat que ningú no sap com afectarà l'arribada i la progressiva proliferació del llibre digital. En aquest sentit, ha subratllat que si la compra es fa directament per Internet afectarà les llibreries però que cal esperar a veure què succeeix. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons', de Cugat.cat.

Esther Gorchs

Potser la gent redescobreix que el llibre és més còmode que el lector digital.



De la seva banda, el responsable del Celler de Llibres, Ferran Ponton, ha destacat que és important que les llibreries facin l'esforç d'entendre el nou marc digital. Davant de l'arribada de la venda digital, sigui legal o no, Ponton creu que els llibreters podrien reconvertir-se en 'recomanadors'.


Ferran Ponton

Els llibreters poden convertir-se en recomanadors i en aquest camp les xarxes socials poden jugar un paper molt important.



Gorchs i Ponton han fet aquestes reflexions en relació amb alguns dels punts que s'han tractat en el primer Congrés de Llibreters de Llengua Catalana celebrat recentment a Tarragona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.