D'Arrel Dansa reivindica la versió catalana de 'La Ventafocs' al Teatre-Auditori


Temes relacionats

'Tina Superbruixa i el viatge a Mandolan' és la proposta d'aquest mes del Cicle de Cinema Infantil ( 4/mar/12)

'Cinema en família' arrenca amb les entrades exhaurides en la seva primera sessió ( 5/feb/12)

Un espermatozoide omple de rialles la platea del Teatre-Auditori (15/gen/12)


  • Comparteix:

Dos dels actors en plena representació / Font: www.esdansa.cat

Dos dels actors en plena representació / Font: www.esdansa.cat

Dansa i tradició catalana s'han fusionat en la versió del conte infantil 'La Ventafocs' que ha ofert la companyia D'Arrel Dansa aquest diumenge al Teatre-Auditori. L'agrupació dansaire de Rubí ha portat la seva particular interpretació de la història, inspirada en la versió catalana de Joan Amades i que ha incorporat diversos balls. Més de 500 persones s'han reunit a l'equipament municipal per veure l'espectacle.

D'Arrel Dansa ha mantingut gran part de la història tradicional de la protagonista segons la versió catalana de Joan Amades. Tot i això, l'agrupació dansaire ha aportat el seu toc personal a través de diversos balls entre els protagonistes. La història que han pogut veure els més menuts té algunes diferències respecte la versió de Disney més coneguda. En aquest cas, per exemple, la protagonista fuig de la casa de la madrastra i no apareix cap carbassa convertida en carrossa.

El membre de la companyia Pep Manzanares ha explicat per què van triar la versió catalana de Joan Amades. Són declaracions a Cugat.cat.

Pep Manzanares

No vàrem voler agafar la versió de Disney. Vam preferir la versió catalana de Joan Amades perquè fem dansa catalana.




'La Ventafocs' és el primer espectacle que D'Arrel Dansa prepara pensant en el públic infantil. Segons ha explicat Manzanares, l'agrupació va triar representar aquest conte perquè és una història mundialment coneguda malgrat les diferents versions.

El públic enquestat per Cugat.cat ha explicat el que sabia d'aquest conte.

Assistents

És una nena que fa totes les feines de casa / Hi surt La Ventafocs, la mare dolenta, etc. / L'obra s'ha creat a Rubí i nosaltres som d'allà.




D'Arrel Dansa és una companyia de dansa nascuda amb la voluntat de presentar actuacions inspirades en la tradició de la dansa catalana. L'espectacle ha durat prop d'una hora sense intermedi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.