Bargalló defensa una biennal entorn el concurs de Tarragona per projectar el món casteller


Temes relacionats

Els Gausacs actuaran al Concurs de Castells de Tarragona (23/feb/12)

Els Gausacs volen competir al Concurs de Castells de Tarragona com una de les 12 millors colles del món (14/feb/12)


  • Comparteix:

Josep Bargalló / Font: blog de Josep Bargalló

Josep Bargalló / Font: blog de Josep Bargalló

L'exconseller de la Generalitat Josep Bargalló, ideòleg del nou format del Concurs de castells de Tarragona, defensa la seva renovació per ampliar i projectar internacionalment el fet casteller. La reformulació d'aquest concurs, que és biennal, permetrà la participació dels Gausacs. Bargalló ha assegurat al programa 'Tanquem pinya' de Cugat.cat que cal treballar perquè el concurs sigui l''esclat' d'una feina desenvolupada durant els dos anys precedents. De la seva banda, els caps de colla de dues de les formacions més importants com són Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa hi divergeixen sobre la idoneïtat d'aquest canvi i del concurs.

El nou format, que s'ha estrenat la setmana passada, obre la porta a les 30 millors colles, entre elles la de Sant Cugat, i no només els 12 primers classificats com fins ara. El certamen, que se celebra a l'octubre, inclou l'execució de dues jornades en funció de la classificació que les formacions tinguin al rànquing casteller. Actualment, els Gausacs es mouen entre el tretzè i setzè lloc del classificació castellera.

L'exconseller de la Generalitat Josep Bargalló ha defensat al programa 'Tanquem pinya' que el concurs ha de convertir-se en una biennal amb activitats i propostes entorn el món casteller.

Josep Bargalló

Mantenir un fil conductor continuat que té un esclat en el concurs cada dos anys.



Pel contrari, els Minyons de Terrassa han renunciat a participar, com han fet en altres ocasions. El cap de la colla egarenca, Albert Pérez, n'ha explicat els motius.

Albert Pérez

No representa els valors que nosaltres entenem perquè fomenta la competició: és un espai tancat i amb punts.



De la seva banda, però, el cap de colla de Castellers de Vilafranca, Pere Almirall, creu que el nou concurs servirà per dinamitzar-lo.

Pere Almirall

Esperona la colla. És positiu per a totes les colles. És un al·licient per créixer.




Les colles participants al concurs es triaran en funció dels resultats assolits durant 12 mesos, que tanquen aquest agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.