La marató poètica es converteix en un homenatge a la figura de Martí i Pol


  • Comparteix:

La Metros ha representat una composició d'Espriu.

La Metros ha representat una composició d'Espriu.

La marató poètica de Poesia Sant Cugat s'ha convertit en un homenatge a la figura de Miquel martí i Pol. Un centenar de persones han volgut recitar els versos del poeta de Roda de Ter que s'han intercalat amb versos de Salvador Espriu. Durant tres dies la poesia ha circulat per diferents racons de la ciutat que s'han convertit en escenaris improvitzats de recilats poètics.

Un dels actes centrals d'aquest festival ha estat la marató de poesia, que s'ha fet dins l'immillorable marc del claustre del Monestir. L'espectacle "La barca del temps", de la companyia Metros de Ramon Oller i la cantautora Marina Rossell, ha servit per donar el tret de sortida a aquesta marató, dedicada a Salvador Espriu i Miquel Martí i Pol.

La lectura de fragments del llibre "El caminant i el mur", d'Espriu, i de "La fàbrica", "El poble" o "Estimada Marta" del poeta de Roda de Ter, han servit per retre un homenatge a dues de les figures més destacades del panorama literari
català.

Diferents personalitats de les lletres i la cultura catalanes han volgut participar en aquesta marató, al costat de tots els ciutadans que s'han sumat a la iniciativa. Escoltem un dels poemes de Martí i Pol, recitat pel president de l'Aula de Poesia de Barcelona, Jordi Villaronga.

Jordi Virallona

Voldríem tenir un llagut i una casa a la muntanya/ poder encendre un flam al vent i un altre flam a la calma...


En total, han estat prop d'un centenar de persones les que han assistit a aquesta marató poètica, que segons els mateixos espectadors, ha estat un acte entranyable.

bateria talls



Un altre dels actes centrals d'aquest certàmen ha estat, com és habitual, el festival de poesia catalana, que enguany arribava a la sisena edició. Poetes com Narcís Comadira, Francesc Garriga, Biel Mesquida o Yannick Garcia han participat en aquest espectacle dirigit per Carme Portaceli.

Música i poesia s'han convinat en un muntate marcat per la senzillesa escenogràfica i el clima intimista. Ho explica la mateixa Portaceli.

Carme Portaceli

Era un joc de música, la música de la poesia i la dels propis músics, que han connectat molt bé amb els poetes. En alguns moments s'ha creat un clima molt especial.


Un dels objectius de Poesia Sant Cuat és treure la poesia dels cercles literaris i acostar-la al carrer i a tots els públics. Precisament aquest era l'objectiu d'activitats com Poesia a la Carta, que s'ha estat fent en diferents restaurants de la ciutat, o les diferents accions poètiques que els alumnes de Sílvia Serván han estat fent pels carrers de la ciutat. També aquestes propostes han tingut una bona resposta dels santcuatencs.

Sílvia Serván

S'ha aturat força gent, i em trobo gent que anava a un altre lloc i al final s'ha quedat aquí i to.


Aquests són només alguns exemples de la diversitat de propostes poètiques que aquests dies han omplert els diferents racons de la ciutat. Espectacles poli poètics, recitals a les llibreries o activitats per als més petits han acabat de completar la tercera edició de Poesia Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.