Les dones de 'Carmela, Lilí, Amanda' demostren la capacitat femenina davant les adversitats


  • Comparteix:

Moment de l'espectacle

Moment de l'espectacle

El retrat diferent de les dones del segle XX de 'Carmela, Lilí, Amanda' ha emocionat el públic mirasolenc, que ha rebut el muntatge amb forts aplaudiments. El Casal de Mira-sol ha estat aquest dissabte l'escenari de l'espectacle, que ha combinat cant a capella i representació teatral per homenatjar les dones que van veure truncats els seus somnis per les guerres, però van seguir endavant. Una seixantena de persones han assistit a aquesta representació protagonitzada per Neus Pàmies, Noèlia Pérez i Isabel Soriano sota la direcció de Marc Chornet i Magda Puyo.

La sonoritat de la sala, els tocs d'humor i la forta càrrega dramàtica han fet que l'obra connectés amb el públic, que ha sentit 'la dimensió emotiva' que les tres intèrprets han donat als seus personatges. Ho ha explicat el director de l'obra Marc Chornet en declaracions a Cugat.cat.

Marc Chornet

Això es palpa en la intensitat del silenci, quan l'intèrpret fa un moment de silenci, i el públic el correspon i es crea aquella emoció compartida.


Aquest muntatge s'ha fet a partir de peces musicals representatives del segle XX i de textos provinents de tot tipus de documents com cartes, poesia i legislació. Un espectacle, doncs, molt diferent que pretén retratar aquelles dones que van haver de sobreposar-se a les circumstàncies tràgiques de la seva vida. Per Chornet, aquests personatges, tan propers en el temps, poden ensenyar el valor de l'optimisme.

Marc Chornet

Se'ls va frustrar la vida somiada, i van haver de seguir sent mares, filles i mullers amb un ideal truncat i ho van haver de fer amb optimisme, somrient-li a la vida. Aquest és l'ensenyament.






L'espectacle, que forma part de la programació de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), va guanyar el Premi Metropol de Tarragona l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.