El cicle 'La música, una presència constant a Catalunya' homenatjarà Monsalvatge i Toldrà


Temes relacionats

Òmnium Cultural preveu organitzar molts actes l'any que ve (30/des/11)


  • Comparteix:

Òmnium Sant Cugat organitza el cicle de música

Òmnium Sant Cugat organitza el cicle de música

Òmnium Sant Cugat organitza un cicle sobre la lírica titulat, 'La música, una presència constant a Catalunya'. La iniciativa vol donar a conèixer la importància de la tradició musical al país a través de diferents concerts i conferències. El cicle, que començarà aquest dimecres i s'allargarà fins la tercera setmana de maig, constarà de cinc actes, entre els quals s'inclouen els homenatges als músics i compositors Eduard Toldrà i Xavier Montsalvatge.

La conferència 'El Liceu', a càrrec del director artístic del gran Teatre del Liceu, Joan Matabosch, inaugurarà el cicle aquest dimecres. L'acte serà a l'Arxiu Nacional de Catalunya a les set de la tarda.

El dimecres de la setmana vinent se celebrarà l'homenatge a Xavier Montsalvatge per commemorar el centenari del seu naixement. L'acte comptarà amb la presència del compositor Benet Casablanca i l'escriptor Àlex Susanna, així com l'actuació de la soprano Ofèlia Sala.

El tercer dimecres d'abril se celebrarà el concert de Sant Jordi a càrrec del director de l'Orquestra Simfònica Josep Ferré, i el dimecres següent, el polític i escriptor Antoni Dalmau parlarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) de l'importància i la tradició del cant coral al país.

L'acte de cloenda d'aquest cicle és l'homenatge a Eduard Toldrà, un concert a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels el tercer dijous de maig.

La presidenta d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha parlat de la importància d'aquesta iniciativa a Cugat.cat.

Maria Rosa Caballé

La tradició musical és una cosa inherent a l'esperit del poble català.



Aquest cicle, a més de d' homenatjar les figures de Toldrà i Montsalvatge, pretén remarcar la importància de la tradició musical a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.