El cicle 'La música, una presència constant a Catalunya' homenatjarà Monsalvatge i Toldrà

Òmnium Sant Cugat organitza el cicle de música

Cultura

Publicat el 21/mar/12 per Sara Valdés

Òmnium Sant Cugat organitza un cicle sobre la lírica titulat, 'La música, una presència constant a Catalunya'. La iniciativa vol donar a conèixer la importància de la tradició musical al país a través de diferents concerts i conferències. El cicle, que començarà aquest dimecres i s'allargarà fins la tercera setmana de maig, constarà de cinc actes, entre els quals s'inclouen els homenatges als músics i compositors Eduard Toldrà i Xavier Montsalvatge.

La conferència 'El Liceu', a càrrec del director artístic del gran Teatre del Liceu, Joan Matabosch, inaugurarà el cicle aquest dimecres. L'acte serà a l'Arxiu Nacional de Catalunya a les set de la tarda.

El dimecres de la setmana vinent se celebrarà l'homenatge a Xavier Montsalvatge per commemorar el centenari del seu naixement. L'acte comptarà amb la presència del compositor Benet Casablanca i l'escriptor Àlex Susanna, així com l'actuació de la soprano Ofèlia Sala.

El tercer dimecres d'abril se celebrarà el concert de Sant Jordi a càrrec del director de l'Orquestra Simfònica Josep Ferré, i el dimecres següent, el polític i escriptor Antoni Dalmau parlarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) de l'importància i la tradició del cant coral al país.

L'acte de cloenda d'aquest cicle és l'homenatge a Eduard Toldrà, un concert a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels el tercer dijous de maig.

La presidenta d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha parlat de la importància d'aquesta iniciativa a Cugat.cat.

Maria Rosa Caballé

La tradició musical és una cosa inherent a l'esperit del poble català.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Aquest cicle, a més de d' homenatjar les figures de Toldrà i Montsalvatge, pretén remarcar la importància de la tradició musical a Catalunya.