Mira-sol Teatre transporta el públic santcugatenc a la Catalunya de Sagarra


  • Comparteix:

Ainoa Quiñonero i Juan Ángel de la Peña han interpretat a Carmesina i Guillem

Ainoa Quiñonero i Juan Ángel de la Peña han interpretat a Carmesina i Guillem

La companyia Mira-sol Teatre ha omplert aquest diumenge el Casal de Mira-sol amb la representació del clàssic de la literatura catalana 'La filla del Carmesí'. Mantenint el text original de Josep Maria de Sagarra, i amb una posada en escena molt treballada, la companyia ha captivat el públic santcugatenc amb aquesta oda a l'amor redemptor. Després de l'estrena del muntatge, el grup ja té la mirada posada en el seu proper projecte: la recuperació d'un clàssic de Molière.
Reviu l'espectacle a Cugat tv

A finals del segle XVII, una juguesca a la llum d'un hostal de la plana de Vic obliga al ric hereu, Guillem de cal Bandoler, a casar-se amb la primera noia que vegi. La filla del saltimbanqui Carmesí, la jove Carmesina, és l'escollida i aquella mateixa nit se celebren les núpcies. A partir d'aquest moment, la vida de l'irreflexiu Guillem, i de tot el seu mas, donaran un gir de 180 graus.

Mantenint el tarannà de moltes de les seves obres, Josep Maria de Sagarra publicava 'La filla del Carmesí' l'any 1929. Una obra que el grup de teatre amater, Mira-sol Teatre, ha recuperat aquest cap de setmana amb una doble funció al Casal de Mira-sol.

La companyia ha sabut traslladar l'essència del poema dramàtic al públic d'avui en dia tot mantenint el text original de l'obra, fàcil d'entendre i amb una gran riquesa lèxica. El director del muntatge i membre de la companyia, Josep Sala, ha explicat a Cugat.cat que la connexió amb el públic es deu a la grandesa de la prosa de Sagarra.

Josep Sala

Està molt ben construïda de manera que la història s'entén molt fàcilment.


Un públic fidel al grup Mira-sol Teatre ha quedat satisfet del resultat final del muntatge i ha valorat molt positivament el paper dels dos protagonistes.

Públic

Els vaig seguint des de fa temps i cada any millor. / Ja els havia vist i m'ha agradat molt. / Els protagonistes genial. / La dicció molt bona.





La companyia ja està preparant el seu proper muntatge, 'El metge a garrotades' de Molière, que està previst que vegi la llum a la Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.