Romeva presenta en primícia 'Sayonara Sushi' a Sant Cugat


Temes relacionats

Romeva (ICV) alerta que el govern espanyol seguirà treballant per fer possible el Corredor Central (22/mar/12)

Romeva es posiciona contra l'acord antipirateria al Parlament Europeu (29/feb/12)

Romeva, l'eurodiputat més actiu ( 4/feb/12)

Romeva retira la queixa del cas Pepe presentada a la Comissió Europea (27/gen/12)

L'eurodiputat Raül Romeva porta el cas Pepe a la Comissió Europea (25/gen/12)


  • Comparteix:

L'eurodiputat ecosocialista Raül Romeva ha avançat aquest dissabte als santcugatencs el seu primer llibre aquest dissabte, abans de la presentació oficial aquest dilluns a Barcelona. Una setantena de persones s'han aplegat al Pati de Llibres, on Romeva ha denunciat la realitat que hi ha darrere de la ficció de 'Sayonara Sushi', la problemàtica de l'espoli del mar i el tràfic de persones a Europa. El llibre pretén, a més de conscienciar la gent sobre el problema, interpel·lar les institucions, la política i els mitjans de comunicació perquè treballin conjuntament en contra d'aquesta 'terrible' realitat.

Com a membre de la Comissió de Pesca i Afers Marins del Parlament Europeu, el santcugatenc Raül Romeva ha hagut d'afrontar les problemàtiques de l'espoli del mar dels països subdesenvolupats i del tràfic de persones cap a Europa. A través d'aquesta tasca, Romeva ha conegut històries terribles i situacions 'imperdonables', que ha recollit i novel·lat per convertir-les en el rerefons de la història d'aventures de 'Sayonara Sushi'. Per Romeva, la situació és absurda i molt greu, però creu que la conclusió de la novel·la és que les coses podrien ser diferents.

Raül Romeva

Les coses no són inherents en l'ésser humà, depenen de com les afrontem. Sóc optimista, el missatge d'aquesta història tan greu i impactant és que les coses es poden fer d'una altra manera.


Familiars i amics s'han reunit en aquesta presentació prèvia que l'ecosocialista ha ofert a Sant Cugat. També han assistit a la xerrada el copresident d'ICV de Sant Cugat Xavier Boix i el secretari general de la formació, Joan Herrera. Per Herrera, aquesta novel·la és un 'exercici fantàstic'.

Joan Herrera

A vegades la política supera la ficció i Romeva ha fet un exercici fantàstic explicant la tasca del Parlament Europeu en una novel·la amb un tema amb tanta significació.




La trobada ha acabat amb la signatura de llibres i una copa de cava per a tots els presents. La presentació oficial tindrà lloc aquest dilluns a la Casa del Llibre de Barcelona a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.