L'homenatge al compositor Xavier Montsalvatge destaca el seu llenguatge internacional

L'acte s'ha celebrat al Conservatori Municipal de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 28/mar/12 per Mikel Vilalta

Un llenguatge que va traspassar fronteres però que va mantenir la seva personalitat. Aquest és el principal llegat del compositor Xavier Montsalvatge que s'ha destacat en l'homenatge que ha rebut aquest dimecres el músic al Conservatori Municipal de Sant Cugat, on s'ha dut a terme un col·loqui sobre la transcendència de la seva obra i un concert amb diferents actuacions musicals. L'acte ha comptat amb l'assistència d'una cinquantena de persones.

La jornada ha començat amb una taula rodona per comentar i debatre els trets més distintius del compositor gironí. Acte seguit, la soprano Ofèlia Sala, el Quartet de Guitarres de Barcelona i els germans Lourdes i Luis Pérez Molina han ofert diverses actuacions en memòria del compositor desaparegut ara fa deu anys.

El director del Conservatori Superior de Música del Liceu, Benet Casablancas, ha explicat a Cugat.cat quin és el tret distintiu de Montsalvatge que el va diferenciar de la resta de compositors de la seva època.

Benet Casablancas

Va estar obert a tota la música internacional però sense perdre el seu propi tarannà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Casablanques ha augurat un bon futur al món de la composició musical catalana perquè ha assegurat que 'hi ha una generació de joves talents a punt per fer el salt definitiu'.

Xavier Montsalvatge és una de les figures més representatives de l'anomenada 'Generació perduda', entre el període republicà i finals del segle passat. La seva obra ha aconseguit una gran projecció internacional i s'ha convertit en una referència fonamental en la música contemporània del nostre país. Entre els seus èxits destaquen 'Sonata concertante' per a violoncel i piano, 'Laberinto' per a orquestra i la 'Simfonia de rèquiem' per a guitarra, entre d'altres.