La projecció de la sèrie documental 'Parlen les dones' homenatja la tasca femenina local


Temes relacionats

Cugat.cat estrena la sèrie documental 'Parlen les dones' (28/mar/12)


  • Comparteix:

Els dos primers capítols de la sèrie documental 'Parlen les dones', produïda per Cugat.cat, han descobert aquest dissabte al públic de la Casa de Cultura la visió femenina del Sant Cugat del segle XX. Les protagonistes del document audiovisual i diverses personalitats de l'àmbit cultural i polític han rememorat durant la projecció la història de la ciutat a través de les vivències d'algunes de les dones del llavors poble de Sant Cugat. La sèrie 'Parlen les dones', basada en el llibre homònim de Tate Cabré i Daniel Romaní, pretén preservar la memòria històrica de la ciutat i donar veu a les figures femenines que hi van formar part. La iniciativa s'emmarca en els actes de celebració del Dia de la Dona a Sant Cugat.

La mirada de 17 dones perfila la mostra de la vida quotidiana a Sant Cugat a la sèrie documental produïda per Cugat.cat 'Parlen les dones. Sant Cugat 1912-1936'. Unes experiències que aquest dissabte s'han projectat al públic de la Casa de Cultura, amb la mostra dels dos primers capítols del projecte audiovisual.

Un emocionat públic de la Casa de Cultura, entre el qual s'han pogut veure algunes de les protagonistes del documental, ha rebut així la sèrie.

Públic

Està molt ben buscat. El reconeixement a aquestes dones és important. / La meva mare també representava una de les dones que es mostren. / En algun moment m'he emocionat. M'he vist reflectit en el documental.


A través de 13 capítols d'entre 10 i 15 minuts de durada, 'Parlen les dones' recull les memòries de 17 dones que relaten com era la vida a Sant Cugat al primer terç del segle XX. Els capítols aborden temes com l'educació al poble, les principals festivitats, la religió, el sexe, el treball, el lleure i la mort, entre d'altres.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, afirma que es tracta d'uns testimonis fonamentals per a entendre el present de la nostra ciutat.

Mercè Conesa

Elles no consideren que la seva tasca hagi estat important, però volem que es visualitzi aquest paper de les dones, ja que al llarg de la història ha estat silenciat.






La sèrie es pot seguir cada dimecres al Canal Efemèrides de Cugat tv. Els documentals ja es poden adquirir a la Botiga de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.