'El suïcida' trasllada en clau d'humor al públic valldoreixenc als temps convulsos de la URSS


  • Comparteix:

Representació del Grup de Teatre Espiral de l'any 2011

Representació del Grup de Teatre Espiral de l'any 2011

L'obra 'El suïcida', del dramaturg Nikolai Erdman, ha aterrat aquest diumenge al Casal de Cultura de Valldoreix per apropar des de la comèdia les dificultats de la societat russa durant el règim estalinista. La companyia Passarells Teatre Estudi d'Alforja ha estat l'encarregada d'articular l'humor entorn la història del jove rus Semyon, que veu en el suïcidi l'única possibilitat de fugir de la seva època.

'El suïcida' és l'obra més coneguda del dramaturg rus Nikolai Erdman, la segona comèdia de la seva producció. El seu to crític amb el règim estalinista va fer que no es pogués estrenar mai a Rússia, fet pel qual es va representar per primera vegada a Sibèria.

Segons el director de l'obra, Quim Balcells, és habitual que el públic se senti identificat amb l'argument per les similituds amb la resta de dictadures europees.

Quim Balcells

És una història molt propera pels seus punts en comú amb les diverses èpoques de la dictadura que tots hem viscut.



La companyia Passarells Teatre Estudi d'Alforja ha portat més d'una quinzena de vegades el muntatge arreu de Catalunya. Aquest diumenge ha arribat el torn de Valldoreix, que ha acollit l'actuació en el marc de la programació continuada 2012 que porta a terme el grup de Teatre Espiral.

El cicle teatral arriba de nou al mes de maig, amb 'Fes de Federico per a mi', un muntatge que traslladarà el públic valldoreixenc al Buenos Aires dels anys 40.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.