Jordi Pujol cedeix al l'ANC el seu fons documental personal i polític


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya comptarà amb un ampli fons documental del president de la Generalitat en funcions, Jordi Pujol. Es tracta d'una cessió que ha fet el mateix president per posar a l'abast dels catalans el material que permetrà l'estudi i la reflexió tant de la figura del fins ara president com el període que ha marcat la trajectòria política del país durant els últims 23 anys.

A poques setmanes de deixar la presidència de la Generalitat després de 23 anys al capdavant de l'executiu català, Jordi Pujol ha cedit a l'Arxiu Nacional de Catalunya la seva documentació personal i política. 'Fons president Pujol' és el nom d'aquest ampli patrimoni documental que servirà per conèixer més a fons la figura del fins ara president de la generalitat, els díficils anys de la lluita contra la dictadura i la construcció de la democràcia.

Pujol ha cedit també material estrictament institucional amb documents produïts o rebuts en l'exercici de les funcions administratives i polítiques com a president del govern.

La cessió d'aquesta documentació és en règim de comodat i té una vigència de 30 anys. Acabat aquest període, esdevindrà donació a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.