Àngel Comas publica un llibre sobre el cineasta barceloní Josep Maria Forn


Temes relacionats

'El nen de la bici', sensibilitat i crítica social al Cicle de Cinema d'Autor (29/mar/12)

Arriba 'Manual d'amor 3' al Cicle de Cinema d'Autor (15/mar/12)

La Unipau porta a debat el vincle entre cinema i guerra (13/feb/12)


  • Comparteix:

Portada del llibre / Font: Llibreria Proteo

Portada del llibre / Font: Llibreria Proteo

El crític de cinema santcugatenc Àngel Comas reivindica la figura del cineasta català Josep Maria Forn en el seu nou llibre, 'Josep Maria Forn: l'aventura del cinema'. Comas destaca la capacitat de Forn per lluitar contra la censura franquista i adaptar els seus projectes al context històric en què ha viscut. L'obra té pròleg a càrrec del catedràtic en Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Roman Gubern.

A través de 400 pàgines i 200 fotografies, Comas analitza la trajectòria del director i productor de cinema català, nascut a Barcelona el 1928. A través de la seva productora Teide, Forn va donar oportunitats a joves cineastes com Ventura Pons, a qui va produir la seva primera pel·lícula, 'Ocaña, retrat intermitent'.

Segons Comas, el gran mèrit del barceloní va ser saber adaptar-se a cada situació històrica.

Àngel Comas

La gràcia és que va saber adaptar-se a totes les èpoques. Durant el franquisme feia uns treballs concrets i en la democràcia uns altres diferents.



El llibre aprofundeix especialment en l'etapa creativa de l'època franquista i com Forn va lluitar contra la censura. Uns moments que van donar fruit a una de les obres més cèlebres del productor cinematogràfic, 'La piel quemada' (1966), on aborda el problema de la immigració a Catalunya. L'obra ja està disponible a les llibreries santcugatenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.