Els Geganters celebren el quart de segle com un dels pilars de la cultura popular local


  • Comparteix:

El Joan i la Marieta ballant durant la festa

El Joan i la Marieta ballant durant la festa

Els santcugatencs han omplert aquest dissabte la plaça d'Octavià per celebrar el 25è aniversari dels Geganters de Sant Cugat, que han volgut compartir la seva efemèride amb la ciutat. La colla fa un balanç positiu d'aquest quart de segle, que els ha convertit en una de les entitats de cultura popular local més representatives. Bona part del teixit associatiu de la ciutat ha acompanyat en Joan, la Marieta, el Valentí i la Salut en una celebració que, tot i marcada per pluja, ha acollit una exhibició del balls per part d'alguns dels Gegants.

Tot i que la pluja ha aigualit una mica la Festa GEGANT!, hi hagut temps per veure algunes actuacions, com la del Joan i la Marieta i la dels Caparrots. Pel cap de colla dels Geganters de Sant Cugat, Jordi Sibina, compartir aquesta celebració especial amb la ciutat i la resta d'entitats és 'un gran regal'.

Jordi Sibina

És una il·lusió per nosaltres, vol dir que la colla és molt gran i que millor que compartir-ho amb el poble i compartint la cultura popular de totes les entitats que ens han fet aquest regal.


La festa també ha servit per homenatjar les persones més veteranes de la colla i perquè l'Ajuntament fes entrega d'una placa commemorativa als Geganters. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha felicitat la colla per la tasca que fan en la difusió del patrimoni cultural de la ciutat.

Mercè Conesa

Els Geganters han fet una colla de continuïtat que mostra l'estimació per la tradició dels gegants i que impliquen els infants, tenen un gran futur.



La celebració ha acabat amb un concert a càrrec del grup sabadellenc XaBalla.

També en el marc dels actes de celebració d'aquest aniversari, els Geganters faran d'amfitrions amb la 19a Trobada Comarcal del Vallès de colles, que tindrà lloc el primer diumenge de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.