Ferrocarrils de la Generalitat instal·la una biblioteca virtual en els seus trens


  • Comparteix:

L'interior simula una biblioteca on hi figuren les portades de les diferents obres literàries. Foto: Gencat.cat

L'interior simula una biblioteca on hi figuren les portades de les diferents obres literàries. Foto: Gencat.cat

Els viatgers dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tenen aquests dies a la seva disposició una biblioteca virtual a una desena de combois. Els usuaris del tren poden descarregar als seus mòbils intel·ligents els primers capítols de les novel·les a través de la lectura de codis digitals QR.

La iniciativa del bibliotren, que compta amb la col·laboració dels segells editorials DeBolsillo i Rosa dels Vents del grup Random House Mondadori, ha transformat l'interior de 10 vagons de passatgers dels trens de les línies metropolitanes d'FGC (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia) en una biblioteca virtual.

Entre les obres seleccionades en aquesta primera edició figuren autors com Ken Follet, Juan Marsé; Albert Espinosa, Chufo Llorens, Jordi Serra i Fabra, David Grossman, Jane Austen, Gabriel García Márquez, Jorge Luis Borges, Mark Twain, John Le Carré i Ildefonso Falcones.

El Bibliotren forma part del Pla Nacional de Lectura impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat, que pretén un augment dels hàbits lectors de la ciutadania. La iniciativa es mantindrà durant uns dos mesos i es repetirà tres vegades a l'any fins a 2016, amb la implicació d'editorials catalanes interessades en les pròximes edicions de la campanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.