La Biennal d'Art Contemporani Català, ferma amb l'aposta per l'art jove


Temes relacionats

La 18a Bienna d'Art Contemporani arrencarà el 19 d'abril a Sant Cugat (25/mar/12)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa. /Font: Canals Galeria d'Art

Moment de la roda de premsa. /Font: Canals Galeria d'Art

La 18a Biennal d'Art Contemporani Català, que arranca aquest dijous a Sant Cugat, vol escenificar una aposta clara per l'obra dels joves creadors en l'actual context de crisi. La mostra, que s'ha presentat dos dies abans a Barcelona, dibuixarà durant dos anys un circuit per diferents ciutats del país com Rubí, Olesa i Mollet. Canals Galeria d'Art organitza l'exposició que es podrà visitar a la Casa Aymat.

D'entre les 115 propostes presentades, el jurat ha seleccionat el treball plàstic de Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López, Clàudia Pagès, Francesc Ruiz, Joan Saló, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado, tots menors de 35 anys i residents a Catalunya. La Biennal arrenca aquest dijous a Sant Cugat i girarà per Cambrils, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Tarragona, Les Borges Blanques, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

El director de la mostra, Josep Canals, ha explicat que l'organització de la iniciativa és 'un acte de fe' en el jovent del país.

Josep Canals

Aquesta és la Biennal de la crisi, però també de la joventut. L'Ajuntament i la Canals hem apostat pel futur del país que són els joves.



De la seva banda, el crític d'art i membre del jurat seleccionador, Àlex Mitrani, ha assegurat que els artistes que exposen a la bienal constitueixen una selecció de l'obra jove contemporània.

Àlex Mitrani

Des d'aquí tenim registres molt diferents, cosa que ha valorat el jurat.



La jove artista Mireia Torrado, que ja ha estat a Alemanya, assegura que el circuit de Barcelona és un context artístic tancat en el qual és difícil entrar-hi. En la mateixa línia s'ha expressat el creador Francesc Ruiz que afirma que el circuit català està mancat de renovació i frescor.

L'acte de presentació de la Biennal ha tingut lloc aquest dijous a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona amb la presència de la presidenta de l'entitat, Muriel Casals, i el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.