Arranca la 18a Biennal d'Art Contemporani Català, a Sant Cugat


Temes relacionats

La Biennal d'Art Contemporani Català, ferma amb l'aposta per l'art jove (17/abr/12)

La 18a Biennal d'Art Contemporani comença a rodar la setmana vinent (12/abr/12)

La 18a Bienna d'Art Contemporani arrencarà el 19 d'abril a Sant Cugat (25/mar/12)


  • Comparteix:

La 18a biennal d'Art Contemporani Català ja és una realitat

La 18a biennal d'Art Contemporani Català ja és una realitat

La 18a Biennal d'Art Contemporani Català arranca aquest dijous a Sant Cugat amb una exposició a la Casa Aymat que es postula com una aposta clara per l'obra dels joves creadors en l'actual context de crisi. La proposta, que mostra els treballs de nou artistes menors de 35 anys, està organitzada per la Canals Galeria d'Art i dibuixarà un circuit durant dos anys per diferents ciutats del país com Rubí, Olesa i Mollet.

El treball de Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López, Clàudia Pagès, Francesc Ruiz, Joan Saló, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado, han estat els escollits pel jurat d'entre les115 propostes presentades. Tots els artistes són menors de 35 anys i residents a Catalunya.

El director de la mostra, Josep Canals, ha explicat que l'organització de la iniciativa és 'un acte de fe' en el jovent del país.

Josep Canals

Aquesta és la Biennal de la crisi, però també de la joventut. L'Ajuntament i la Canals hem apostat pel futur del país que són els joves.



De la seva banda, el crític d'Art, Àlex Mitrani, ha assegurat que els artistes que exposen a la biennal constitueixen una selecció de l'obra jove contemporània. Mitrani també és membre del jurat seleccionador.

Àlex Mitrani

Des d'aquí tenim registres molt diferents, cosa que ha valorat el jurat.



Sant Cugat és la primera parada d'aquesta mostra d'art nacional que girarà durant els pròxims dos anys per Cambrils, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Tarragona, les Borges Blanques, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

L'exposició itinerant es podrà visitar a la ciutat a partir d'aquest dijous i fins a mitjans de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.