El Teatre-auditori celebra 10 anys amb un balanç de 485 espectacles i un nivell d'ocupació del 69%


  • Comparteix:

S'ha previst un acte de celebració al mes de juny de l’any vinent, un cop finalitzada l’actual temporada estable.

S'ha previst un acte de celebració al mes de juny de l’any vinent, un cop finalitzada l’actual temporada estable.

El Teatre Auditori celebra enguany el seu desè aniversari i ho fa amb un balanç molt positiu. Al llarg d'aquests deu anys s'han programat un total de 485 espectacles de programació regular, s'han fet 556 funcions, i han passat per aquest equipament més de 235 mil espectadors. Durant aquests deu anys, el teatre ha registrat una nivell d’ocupació mig del 69%,

El Teatre Auditori va obrir les seves portes per primera vegada el dia 25 de setembre de 1993 en format teatre, i dos mesos més tard, el 25 de novembre, ho va fer en format auditori.
Deu anys després, aquest equipament cultural s'han convertit, segons els seus responsables, en un referent per al públic santcugatenc, barceloní i de la comarca.

Durant aquesta dècada, el teatre ha acollit un total de 485 espectacles, entre la programació trimestral i familiar, els muntatges infantils de la Xarxa i el cicle de música de cambra. Per les seves butaques hi ha passat prop de 240 mil espectadors, i la mitjana d'ocupació és del 69 per cent, una xifra superior a la d'altres teatres de l'entorn.

Per a la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, cal fer un balanç molt positiu del que representa avui en dia aquest equipament.

Àngels Solé

En deu anys hem passat a tenir un teatre amb una programació de qualitat, un nivell d'ocupació superior al dels teratre de l'entorn i amb propostes per a diferents públics.


Una de les característiques de la programació del Teatre Auditori és la varietat de gèneres. El teatre ha estat fins ara el gènere majoritari, ja que suposa un 40 per cent del total de l'oferta, però també s'han potenciat la música clàssica, les músiques d'arreu del món, l'òpera i la dansa.

Un dels secrets d'aquest teatre però, és l'esforç per generar públic amb la programació d'activitats complementàries com són els assajos comentats de dansa o les tertúlies d'òpera. Així ho afirma la directora del Centre Cultural, Àngels Seix.

Àngels Seix

S'ha de cuidar molt el públic i nosaltres hem fet sempre un esforç per consilidar el públic amb activitats complementàries.


Dins la programació del Teatre Auditori al llarg d'aquests deu anys cal destacar que un 12 per cent dels espectacles programats han anat a càrrec de companyies i entitats de Sant Cugat. En aquest sentit, des de l'ajuntament s'aposta per aquesta col·laboració amb les entitats locals, sempre que aportin propostes que s'adeqüin a aquest espai.

D'altra banda, cal recordar que el Centre Cultural ha fet 12 produccions pròpies i 64 coproduccions, i que participa també en la vida de la ciutat amb programes per les escoles o propostes com el festival de poesia o Dansa a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.